skip to Main Content

CityGIS

CityGIS en Sentaz zijn vanaf het begin partners. CityGIS Navigator is het eerste navigatiesysteem met ondersteuning voor Sentaz Voelbare Navigatie.

CityGIS ontwikkelt, implementeert en onderhoudt een breed scala aan IT-oplossingen voor de Openbare Orde en Veiligheid (OOV) voor met name de Nederlandse markt.
Brandweer, ambulance, politie en andere veiligheidsdiensten maken veelvuldig gebruik van door CityGIS ontwikkelde systemen. Tijdens rampenbestrijding, grootschalig optreden, interregionale en internationale samenwerking zijn de CityGIS systemen van essentieel belang in het tonen en delen van de juiste informatie op het juiste moment.

Naast routering in de meldkamer heeft CityGIS verschillende navigatiesystemen. De eerste ‘CityNAV’ op de markt, is inmiddels uitgegroeid tot “discipline-specifieke” navigatie. Deze heeft een specifieke kalibratie per wegtypes met specifieke kaartaanpassingen, bijvoorbeeld omdat een tunnel te hoog is voor brandweer maar niet voor politie of ambulance. Ook worden in direct overleg met de klant rekensnelheden van specifieke wegen soms per discipline aangepast om voorkeursroutes te forceren, bijvoorbeeld vlakbij een post. De nieuwste navigatie op Linux (momenteel Politie en een aantal brandweerkorpsen) gaat een stapje verder, naar “voertuig-specifieke” navigatie. De beheerder kan de navigatie rekening doen houden met hoogte, zwaarte of lengte van een voertuig.

Navigeert u met CityGIS en wilt u Sentaz Voelbare Navigatie dan kunt u kiezen voor een stoelhoes op maat of een complete inbouw in de zitting van de stoel waarbij er een USB naar de CityGIS computer word geleidt.

Back To Top