skip to Main Content

Voelbare navigatie met Witte Kruis & Sentaz

Witte Kruis is tot het uiterste gedreven om de kansen op een betere gezondheid, veiligheid en kwaliteit van leven te vergroten. Door de best mogelijke zorg zo dicht mogelijk bij de patiënt te brengen. Op de plek waar het nodig is. Op de momenten waarop het telt. Witte Kruis is ‘driven by care’. Dit doen we door de hele zorgketen heen. Van burgerhulp, via planning en vervoer tot en met huisartsenposten en ziekenhuizen. Witte Kruis verbetert en integreert zorgprocessen, planning en logistiek voor zowel acute als geplande zorg.

Innovaties vervullen hierbij een cruciale rol: slimmere zorg is betere zorg.

Het toepassen van Voelbare Navigatie van Sentaz op de ambulance is een slimme innovatie. De eerste stap is gezet en Veiligheidsregio Kennemerland heeft de eer om de eerste ambulance van Witte Kruis met Voelbare Navigatie te rijden.

Witte Kruis is de grootste zelfstandige ambulanceorganisatie van Nederland. Dynamisch, vernieuwend en landelijk actief! De organisatie verleent ambulancezorg in vijf regionale ambulancevoorzieningen (RAV’s) in Nederland. Dit zijn:

De totale organisatie bestaat uit circa 830 medewerkers en 174 voertuigen. In de zes regio’s waarbinnen Witte Kruis actief is, wonen ruim 4 miljoen mensen. Vanuit 34 ambulanceposten kunnen dag en nacht ruim 90 ambulances en Rapid Responders uitrijden om patiënten te vervoeren in die regio’s. Vanuit 13 huisartsenposten (HAP) verspreid over de gebieden Zeeland, Haaglanden en Friesland kunnen 19 voertuigen uitrijden om huisartsen te vervoeren.

Witte Kruis is actief in de gehele zorgketen. Naast ambulancezorg verzorgt Witte Kruis ook huisartsenvervoer in Zeeland, Haaglanden en Friesland, biedt met ACM Opleidingen innovatieve opleidingen aan en met Stan unieke burgerhulpverlening.

Back To Top